Skip to content

‘Dankzij Set in maak ik nu duurzamere keuzes’

Sandra deed een Werkfit-traject bij Set in:

Sandra Lakebrink (57) uit de regio Emmen belandde vorig jaar in een roller-coaster: qua privé en werk. Dit zorgde ervoor dat ze in ziektewet belandde. Mede dankzij Set in zette ze een nieuwe koers in. Met succes: binnen een half jaar was Sandra weer actief op de arbeidsmarkt.

Noem het een ‘perfect-storm.’ Door een combinatie van factoren én alle onzekerheid die dit met zich mee bracht, belandde Sandra Lakebrink in de ziektewet. “Ik werkte op een klantenservice. Maar het lukte mij fysiek en mentaal niet meer om dit werk te doen. Toen het UWV vroeg of ik een extern bureau wilde inschakelen bij mijn re-integratie, was ik daar positief over. Ik wilde hoe dan ook niét in de bijstand. Alle hulp was welkom.”

Weinig zelfvertrouwen
Sandra kon kiezen uit meerdere bureaus, maar Set in voelde meteen goed. “Dat Marjolein, met haar HR-achtergrond, mijn begeleider werd, heeft zo moeten zijn. M’n zelfvertrouwen had best een knauw gekregen: ik ben 57, welke mogelijkheden zijn er nog én wat vind ik leuk? Marjolein heeft mij enorm geholpen om hier grip op te krijgen. We hebben vooral veel gesprekken gevoerd. Hoe zie jij je toekomst, van welk werk en welke werkomgeving word je blij…? Dat zette me aan het denken.”

Duidelijke keuzes leren maken
Het belangrijkste inzicht? Sandra: “Dat werken in loondienst ook leuk mág zijn. Tot dan toe was werk voor mij een moetje. De rekeningen moesten immers betaald. De meeste lol haalde ik uit mijn eigen bedrijf – daar kan ik nog niet van rondkomen. Maar het is ook belangrijk om daarnaast energie te krijgen. Ik moest een nieuwe balans vinden: beter bewust zijn waar mijn grenzen én mogelijkheden lagen.”

Een leerzame zoektocht
Al snel keerde het zelfvertrouwen én de energie terug. In korte tijd gingen er twintig sollicitaties de deur uit en kreeg ze vier banen aangeboden. Sandra: “Ik dacht: ik ga gewoon proberen én ervaren. Zo heb ik gewerkt op een pretpark – erg leuk – maar dat was fysiek te zwaar. Bij een groot recreatiebedrijf paste de werkdruk niet bij wat ik mentaal én fysiek aankon. Het is in die zin nog een zoektocht. Maar wel een leerzame. En ik heb het gevoel dat ik stap voor stap dichter bij mijn doel kom.”

Enorm gemotiveerd
Ook Marjolein Smedinga zag dat Sandra in korte tijd – dankzij het WerkFit-traject – enorme stappen zette. “Sandra heeft een enorme motivatie. Zeker als het om solliciteren ging, hoefde ik haar niets meer te leren. Wel kon ik haar helpen met hoe ze die zoektocht benadert. Natuurlijk, je hebt werk nodig om de huur te kunnen betalen. Maar kies ook voor een werkgever die bij jouw werkwaarden past. Voor een plek waarvan jij energie krijgt en die past bij jouw belastbaarheid.”

Juist daarvoor is Sandra Set in dankbaar. “Dankzij Chris én Marjolein ben ik anders naar mijzelf en naar m’n werk gaan kijken. De Sandra van nu is een andere Sandra dan die in april bij Set inkwam. Ik ga nu weer met zelfvertrouwen op pad. Ik heb de wereld iets te bieden én ik mag daarin zelf mijn keuzes te maken.”

Wil jij ook via Set in binnen een Werkfit traject geholpen worden? App, bel (058)2166551 of mail info@setin.nl gerust!