Skip to content

De workshops van Set in

Van verrassende loopbaaninzichten tot een goede sollicitatie-voorbereiding

Bij Set in willen wij de kans op terugkeer naar werk zo groot mogelijk maken voor kandidaten. Daarom spelen onze workshops een belangrijke rol in de trajecten die wij bieden. Of het nu gaat om loopbaanvragen of een goede sollicitatievoorbereiding: door samen aan de slag te gaan weten kandidaten beter wat ze willen en vinden ze eerder die passende baan.

De beroepenschatkist

Wat wil ik en wat zijn mijn mogelijkheden? Het zijn vragen waarmee veel kandidaten tijdens hun re-integratie worstelen. Om mensen bij die zoektocht te helpen, bieden wij de Beroepenschatkist aan. Dit spel geeft inzichten in welk beroep bij iemand past, nu en op de langere termijn. Dit biedt focus: in de vacatures die iemand zoekt, het solliciteren én de opleidingen die iemand wil óf nog moet volgen. Kortom, de ideale start van een re-integratietraject.

Positieve mindset

Dat wij de Beroepenschatkist als groeps-workshop geven, is een bewuste keuze. Juist door met anderen aan de slag te gaan, ervaar je als kandidaat dat je niet de enige bent die voor deze uitdaging staat. En dat is ontzettend belangrijk. Die herkenning én erkenning zorgt ervoor dat kandidaten positiever tegenover een traject staan. En ze motiveren elkaar. Daarnaast opent samenwerken loopbaandeuren en -mogelijkheden waaraan mensen op voorhand niet hadden gedacht. Ook dit geeft positieve energie.

Workshops rondom solliciteren

Voor het gros van de kandidaten die bij ons in traject komen, is het al een tijdje geleden dat ze gesolliciteerd hebben. Dan kan het best een drempel zijn om het solliciteren weer op te pakken. Via onze workshops geven wij mensen alvast een zetje in goede richting. Waar vind je geschikte vacatures én hoe bereid je een sollicitatiegesprek goed voor? Rondom al deze vragen hebben wij meerdere workshops ontwikkeld. 

Een goed CV opstellen

Een cv opstellen is voor veel mensen een ingewikkeld. In de workshop ‘cv & arbeidsmarkt’ zoomen we in op hoe je een sterk cv opstelt en hoe je ervoor zorgt dat die er écht uitspringt. We geven tips & tricks en maken samen een begin. Daarnaast hebben we het tijdens deze workshop over het belang van netwerken en sociale media (LinkedIn) in de zoektocht naar werk. Mede dankzij deze workshop zien we dat mensen eerder en vaker worden uitgenodigd door een gesprek.  

Het schijven van een sollicitatiebrief

Naast het versturen van een cv is natuurlijk de motivatiebrief heel belangrijk. In de workshop ‘sollicitatiebrief schrijven’ wordt er door een adviseur van alles toegelicht hoe de kandidaat het beste zijn/haar sollicitatiebrief kan gaan schrijven. We leggen uit hoe belangrijk het is om voorafgaand van de sollicitatie te gaan bellen naar de organisatie en vertellen van alles over de inhoud van de brief. Het doel is dat de kandidaat uiteindelijk weggaat met een zelfverzekerd gevoel om dé sollicitatiebrief te schrijven.  

Het voeren van een sollicitatiegesprek

Nadat een ‘spot-on’ cv en een goede brief is opgestuurd, is er natuurlijk een mogelijkheid dat je wordt uitgenodigd op gesprek. Daar wil je je natuurlijk goed op voorbereiden. Soms hebben mensen al jaren niet gesolliciteerd, of is het gewoon niet hun ding. Tijdens deze workshops bespreken we alle facetten van het sollicitatiegesprek. Hoe vertel je waar je goed in bent? Hoe ligt je je motivatie toe? Daarnaast worden er ook oefeningen gedaan omtrent het gesprek!

Jobclub

De stap zetten naar werk is voor kandidaten een reis die vaak gepaard gaat met allerlei vragen en onzekerheden. Daarom organiseren we Jobclub-inloopochtenden. Eén ochtend in de maand waarop kandidaten bij ons op kantoor aan de slag kunnen met hun cv of sollicitatiebrief. Tijdens deze ochtenden is er een Set in-adviseur aanwezig om te helpen. Ook nodigen we recruiters of HR-professionals uit die kandidaten meer vertellen over solliciteren en de arbeidsmarkt.

Meer weten over de Setin-aanpak? Neem contact op via 058-2166551 of info@setin.nl