Skip to content

Duurzame inzetbaarheid

Set in Employability: duurzame inzetbaarheid die voor jou werkt

Investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers loont. Maar, hoe kom je tot een plan dat past bij jouw organisatie? Hoe zorg je met de juiste interventies voor meer werkgeluk, meer productiviteit en minder verzuim? Set in begeleidt je naar een plan waarmee jij de inzetbaarheid van werknemers aantoonbaar vergroot.  

Duurzame inzetbaarheid: een slimme zet?
Of je nu een grote of kleine organisatie bent. Actief in de bouw, IT, zorg of het bankwezen: investeren in de inzetbaarheid van medewerkers draagt bij aan het succes van je onderneming. Zeker in de wetenschap dat één op de zes werknemers te maken krijgt met burnout-klachten en werkstress. De grote vraag is: welke vorm van duurzame inzetbaarheid past bij jouw organisatie?

Bij het begin beginnen
Want, duurzaam inzetbaarheidsbeleid is meer dan gratis fruit op de afdeling, een goed opleidingsaanbod of een fiets van de zaak. Duurzame inzetbaarheid gaat over wat er in jouw organisatie speelt, waar jouw medewerkers tegenaanlopen en waarbij jij je ze als werkgever kunt helpen. Dan is het slim om bij het begin te beginnen. En dat is wat Set in voor je kan doen.

Wetenschappelijk onderbouwde tools
Want, je treft in ons een partner die al jaren werkt met mensen die zijn uitgevallen. En of het nu in de zorg, de bouw, de IT of het bankwezen is: we hebben een heldere kijk op wat anders zou moeten én kunnen. Die kennis combineren we met de inzet van wetenschappelijk onderbouwde tools. Zo komen we tot een plan en interventieadvies dat past bij jouw organisatie, jouw mensen, jouw vraagstuk. Voor kennis van succesvolle interventies kunnen wij ook gebruik maken van onze samenwerkingspartner NPDI

  • De Duurzame InzetbaarheidsIndex (DIX): deze digitale tool is ontwikkeld door TNO. De tool geeft medewerkers inzicht in hun eigen inzetbaarheid en werkgevers in de inzetbaarheid binnen hun organisatie. Daarnaast kun je met DIX de effecten van jouw interventies meten. Meer informatie over de DIX is te zien in onderstaande video!
  • De KostenBaten tool (KOBA-DI):deze wetenschappelijk onderbouwde tool biedt inzicht in het rendement van jouw investeringen in duurzame inzetbaarheid (in keiharde euro’s).
  • CSR (Chronische Stress Revearsel): een bewezen aanpak voor individuele werknemers die chronische stressklachten hebben. In meerdere sessies werken onze CSR-opgeleide coaches aan herstel en aan opbouw van vitaliteit, zelfmanagement én – als dat nodig is – re-integratie.

Workshop Stress & Burnout
Een mooie eerste kennismaking met onze kijk op duurzame inzetbaarheid is onze workshop Stress en Burn-out. Wanneer wordt stress ongezond, op welke signalen moet je als werkgever én als individu letten? Wat werkt voor jou en je collega’s? De workshop geeft je als manager of als HR-professional een inkijkje in de CSR-methode die wij via onze CSR-getrainde coaches aanbieden.

 

CAPTCHA
Een moment geduld aub.