Skip to content

Klanten zijn altijd welkom, op één voorwaarde…

Op het moment dat ik dit schrijf, hebben we met Francis de eerste storm van dit najaar te pakken. Dit geeft me altijd een wat unheimisch gevoel. Zeker omdat zo’n storm zich lastig laat voorspellen. Het kan meevallen, het kan tegenvallen. En daarom kun je je maar beter goed voorbereiden… 

Bij Francis zal het ongetwijfeld niet blijven. En dan heb ik het niet alleen over het weer. Ook op de arbeidsmarkt kunnen we ons schrap zetten. Met welke windkracht we te maken gaan krijgen, is onduidelijk. Maar dat de coronacrisis z’n sporen na gaat laten, is onvermijdelijk. Bij Set in merken we het al. De eerste trajecten voor reorganisatie en outplacement hebben we al onder handen.

De eerste tekenen

Daar blijft het niet bij. Of die tweede corona-golf er wel of niet komt, veel ondernemers en organisaties staat het water nu al aan de lippen. Ik verwacht dat tientallen mensen de komende maanden te horen krijgen dat ze op zoek moeten naar nieuw werk. Geen leuke boodschap. Aan de andere kant: zitten blijven en somberen is zeker geen optie. We moeten door! En samen kunnen we het doen!

Regionale netwerkaanpak

Daarom geloof ik enorm in een regionale netwerkaanpak. Juist door aandacht te hebben voor de lokale arbeidsmarkt én de talenten van mensen uit de regio, kunnen we de schade beperken. Immers, in het Noorden zijn tal van mooie bedrijven en organisaties (IT, maakindustrie, techniek) die ondanks corona wél op zoek zijn naar goede kandidaten. En we hebben in de regio volop talent (mét die typische noordelijk aanpakkersmentaliteit) dat een aanwinst is voor elk bedrijf. 

Een netwerk maak je samen. Daarom ben je als klant of partner altijd welkom bij Set in.

Op één voorwaarde…

Een netwerk maak je samen. Daarom ben je als klant of partner altijd welkom bij Set in. Maar op één voorwaarde! Instemmen met onze “Return of investment”. 

We vragen iedereen om actief mee te doen in onze regionale netwerkaanpak. Hiermee kunnen  we elkaar helpen en versterken zodat er ergens anders een opening kan ontstaan, wanneer het bij jou moeilijk is. En dat jij, wanneer bij jou de storm is gaan liggen, iemand anders een kans kunt bieden. Uiteraard kan je als klant van Set in ook investeren door je inzet voor onze JobDESK!

Versterk elkaar

Via onze JobDESK zijn er vele combinaties mogelijk. Dit kan gaan om het aanbieden van banen en werkervaringsplaatsen. Maar ook door kandidaten te ondersteunen met kennis van de lokale arbeidsmarkt. Denk aan een P&O-er van een ander bedrijf die sollicitatiegesprekken  komt oefenen of een manager die komt vertellen over het werk in een specifieke branche. 

Samen maak je elkaar sterker en elkaars lasten lichter!

Kortom, samen maak je elkaar sterker en elkaars lasten lichter! Inmiddels vormen we met ruim 160 klanten en partners een stevig blok in de regio Noord. En daarmee kunnen we de komende tijd echt het verschil maken. 

Chris Oosterhuis
Oprichter en eigenaar Set in