Skip to content

Niets gaat op de automatische piloot

Hoe is het om bij Set in te werken? En wat maakt het werk als re-integratieadviseur zo interessant? Onze collega Marije Terwisscha van Scheltinga vertelt je er graag over: ‘Set in…? Dat is een fijn team, betekenisvol werk én een plek waar jij jezelf snel thuis voelt’  

Waarom heb jij voor dit werk gekozen?

Marije ‘Ik wist altijd al dat ik mensenwerk wilde doen. Tijdens m’n studie SPH kwam ik er wel achter dat de pure hulpverlening niet mijn ding is. Daarom heb ik destijds de combinatie gemaakt met HRM. Dit past perfect. Zo trek ik in m’n trajecten intensief op met mensen, maar dan wel gericht op werk.’   

Hoe kwam je bij Set in terecht?

‘In 2018 zocht ik een stageplek en zo kwam Set in op mijn pad. Dat klikte meteen. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan. 

Hoe heb jij jezelf ontwikkeld?

‘Super fijn dat ik eerst mocht onderzoeken welke dienstverlening bij mij paste. Zodoende kwam ik bij het Tweede Spoor terecht. Hierin begeleid ik mensen vanuit langdurige ziekte naar werk. Verder ben ik iemand die graag nieuwe dingen doet. Die mogelijkheid krijg ik hier ook. Zo heb ik ons ISO-certificeringstraject begeleid. Ook denk ik mee over allerlei beleidszaken.’ 

Wat  is typisch Set in?

‘Set in staat voor een persoonlijke aanpak. Dat zie je terug in ons team. Iedereen heeft z’n eigen trajecten, maar we doen het wel samen. En je krijgt  de ruimte om het op jouw manier te doen. Natuurlijk, er zijn wetten en regels: maar het belang van kandidaat en werkgever staat voorop. Je mág creatief zijn. Dit maakt elk traject weer net even anders. Niets gaat hier op de automatische piloot.’

We zijn professioneel, maar wel op de Set in manier. Dus met veel humor, aandacht voor elkaar en ruimte om jouw talent te ontdekken.

Waar word je blij van?

‘Elke kandidaat is anders. De één maakt snel de switch naar een nieuwe baan. Anderen hebben meer tijd en ondersteuning nodig. Soms zit het er ook echt niet in. Toch blijf ik mij verbazen over de veerkracht van mensen. Zo had ik een kandidate die heel angstig was om te solliciteren. Uiteindelijk hebben we samen de stap naar nieuw werk gezet. Onlangs appte ze dat ze bij een andere werkgever aan de slag ging: had ze zélf geregeld! Ze bedankte mij dat ik haar had geholpen om haar angsten te overwinnen. Ontzettend gaaf dat iemand echt iets heeft aan wat jij hebt gezegd.’

Wat zijn de pittige trajecten?

‘Ik begeleid nu een aantal kandidaten met long-covid. Deze mensen willen zó graag, maar er is nog weinig bekend over hun ziekte. Hierdoor is het onduidelijk wat hun mogelijkheden en perspectieven zijn. Dit zorgt voor onzekerheid en verdriet. Dat motiveert mij nog meer om ze een zo’n goed mogelijk traject te bieden.’

Hoe zie jij je toekomst?

‘Op dit moment ben ik lekker aan het werk. De combi van uitvoering en beleid is leuk. Misschien wil ik mij op termijn verdiepen in de loopbaanadvisering. Nu ik zelf loopbaan-meters heb gemaakt, denk ik dat ik voldoende basis heb om kandidaten hierbij te helpen. Goed om te weten dat, wanneer ik dit aangeef, er bij Set in altijd ruimte voor is.’ 

Zeg…, ben jij op zoek naar betekenisvol werk of een leerzame stage? Check dan onze (stage)vacatures. Staat er niets voor jou bij, maar lijkt het je wél leuk om kennis te maken? App, bel of mail gerust! 

Marije