Skip to content

Dé aanpak die werkt

Bij Set in werken cliënten aan hun skills, zelfvertrouwen én de juiste mindset om de kans op werk zo groot mogelijk te maken. Elk traject is maatwerk en kan bestaan uit de volgende onderdelen.

SET START UP
In de intake voeren we een verkennend gesprek met de cliënt. We inventariseren achtergronden, wensen en mogelijkheden. De cliënt maakt op zijn beurt kennis met onze specialisten. Indien nodig leggen we onze bevindingen vast in een rapportage.

SET ONDERZOEK
Waar sta ik, wie ben ik en wat kan ik? Wanneer dat nodig is brengen we aan de hand van gesprekken, beroepsoriëntatie en vaardigheden-assessments brengen we met een kandidaat in beeld waar zijn krachten, drijfveren en mogelijkheden liggen. Belangrijk vinden we dat een cliënt zichzelf bewust wordt van deze aspecten.

SET RICHTING BEPALEN
Op basis van dit onderzoek stellen we een plan op voor een cliënt. Waar gaan we ons op richten, wat heeft iemand nodig en welke afspraken maken we?

SET TRAINEN
We trainen cliënten om zo goed mogelijk voor de dag te komen. We gaan onder meer aan de slag met het opstellen van een professioneel cv en een Linked-Pagina. Daarnaast trainen we mensen in het (online-) netwerken en solliciteren.

SET WERK ZOEKEN
Wanneer een cliënt de skills en het vertrouwen heeft om werk te zoeken, gaan we samen aan de slag. Uiteraard gaat een cliënt zelf actief op zoek naar werk. Maar we ondersteunen hem of haar wel met ons netwerk, jobhunting of acquisitie. Samen zoeken we een vacature, stageplek of proefplaats die past bij wat een cliënt wil én kan. Ons online platform Jobport speelt hierin een belangrijke rol.

SETMATCH!
Hebben we die geschikte baan gevonden en is een cliënt aangenomen? Dan houdt onze trajectbegeleider tijdens de proeftijd contact met cliënt en werkgever. Moet een cliënt nog worden ingewerkt of op weg worden geholpen in een nieuwe werksituatie? Dan kunnen werkgevers een beroep doen op jobcoaching: in veel gevallen hoeft dit niets te kosten.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.