Skip to content

Set in Support

In onze participatiemaatschappij draait alles om zelfredzaamheid en zelfregie. Voor veel mensen is dit niet vanzelfsprekend. Zeker wanneer er sprake is van problemen op het gebied van wonen, werk, gezondheid en sociale contacten. Kleine en grote obstakels kunnen dan voor onbalans zorgen: schulden, verslaving, sociaal isolement, eenzaamheid, langdurige uitval. 

Een keerpunt

Set in Support zorgt voor een keerpunt. Met respect voor de bestaande beperkingen en problemen, maar altijd met oog voor de individuele kwaliteiten. Dit doen we in een intensief ambulant traject. Dichtbij de cliënt. Stap voor stap en altijd gericht op meer zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. ‘We zijn pas tevreden als we niet meer nodig zijn’

Zo maken we het verschil

Er is iets wat onze aanpak bijzonder maakt. Bij Set in Support geloven we dat werk of zinvol meedoen een aanjager is voor persoonlijke groei. Want, wie meedoet en iets bijdraagt, creëert zelfvertrouwen, eigenwaarde en nieuwe mogelijkheden. Onze jarenlange kennis en ons netwerk rondom re-integratie, lokale arbeidsmarkt en werk is daarom een belangrijk onderdeel in onze aanpak.     

Netwerkaanpak

Het vinden van een baan, maatschappelijke stage, vrijwilligerswerk of een passende dagbesteding is geen doel op zich. Bij Set in Support gaan we allereerst voor stabiliteit. Een situatie waarin ruimte ontstaat om individuele kwaliteiten te ontdekken. Dit is altijd een maatwerktraject waarin we gebruik maken van onze eigen expertise op het gebied van re-integratie en werk. Maar waarbij we ook intensief samenwerken met hulpverleners en instanties.