Skip to content

Reorganisatie

EEN OPLOSSING WAARMEE IEDEREEN VERDER KAN

Bij een dreigende reorganisatie moet je als werkgever de nodige stappen zetten. Te beginnen bij een geaccepteerd reorganisatieplan. En het liefst wil je medewerkers van wie je afscheid neemt, daarna snel naar een nieuwe baan begeleiden. Set in neemt deze zorg niet alleen voor je uit handen; dankzij onze netwerkaanpak behalen we ook nog eens mooie resultaten.

Een goed reorganisatieplan

Een reorganisatie moet zorgvuldig gebeuren. Met aandacht voor de toekomst van jouw organisatie, maar ook voor die van jouw medewerkers. Ook voor hen staat er veel op het spel. Bij een reorganisatie is het de kunst om beide belangen in het oog te houden. Met Set in heb je dan een partner naast je die je hierin van ‘a tot set’ meeneemt.

Het hele reorganisatiepakket

Dit betekent allereerst dat we het hele ‘reorganisatiepakket’ voor je regelen en uitvoeren. Van het voornemen, de onderbouwing tot de uitvoering van het sociaal plan. Daarnaast denken we mee over oplossingen (in- en extern) om jouw medewerkers snel naar ander werk te begeleiden. Uiteraard met het oog op alle rechten en plichten die je hebt.

  • – Informatiebijeenkomsten voor medewerkers
  • – Beroepsoriëntatie en vaardighedenassessments
  • – Sollicitatietraining: individueel of in een groep
  • – Actieve bemiddeling via ons netwerk (JOBDESK) en/of door acquisitie
  • – Sollicitatiebegeleiding en voortgangsgesprekken (individueel of in een groep)
  • – Netwerken en jobhunting
  • – Stage- en/of proefplaatsingen
  • – Detachering

We begeleiden kandidaten naar nieuwe kansen

Een reorganisatie betekent dat je afscheid moet nemen van medewerkers. Voor hen is dit vaak een heftig proces. Eentje die gaat over werk en carrière, maar vaak ook over zingeving: wie ben ik én wat wil ik nu echt? We bieden jouw werknemers een aanpak waarin ruimte is voor herbezinning. Onze adviseurs kijken hierbij naar wat kandidaten nodig hebben. Maar we helpen hen vervolgens ook om door te pakken, nieuwe stappen te zetten en ervoor te zorgen ze hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Reorganiseren? Kies voor een regionale netwerkaanpak

Met Set in kies je voor een partner die staat voor een regionale aanpak. Zo maken we volop gebruik van ons klantennetwerk. Via onze JobDesk hebben we bijvoorbeeld al  vroeg in beeld waar lokale vacatures en kansen zijn. En klanten en partners (UWV) bieden onze kandidaten ondersteuning via workshops, presentaties of jobevents. Uiteraard verwachten we van jou dat jij hierin (op termijn) een bijdrage levert.

Ons track-record

In de afgelopen jaren hebben wij dankzij deze netwerkaanpak, meerdere organisaties, groot én klein, begeleid bij hun reorganisatie/herinrichting. Vaak met 100% succes. Dit betekent dat we alle outplacement-kandidaten SNEL naar een nieuwe baan begeleiden. En die ambitie hebben we in elk traject. Een prachtig resultaat voor werkgever (besparing loonkosten) én werknemer.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.