Skip to content

‘Set in bracht mij weer in contact met mijn eigen kwaliteiten’ 

Kirsten Wubkes (52) uit Emmen zat bijna twee jaar in de ziektewet. Dit deed haar zelfvertrouwen geen goed. Dankzij een re-integratietraject bij Set in kwam daar in verandering in. ‘Ik had niet verwacht dat ik zo snel weer de stap naar werk durfde te zetten.”

Kirsten:
“In coronatijd werkte ik bij de GGD. Ik schreef cliënten in bij de vaccinatiestraat. Werk waarbij ik vaak acht uur per dag achter de computer zat. Dit was met mijn belemmeringen geen goede combinatie. Hierdoor belandde ik voor langere tijd in de ziektewet.”

Een klein wereldje
“Ik heb best lang thuis gezeten. En dan wordt je wereld heel klein. Zonder werk ben je op een gegeven moment alleen nog maar de vrouw van… of de moeder van… Je vergeet jezelf een beetje. Ik zette mezelf op de tweede plaats, werd onzeker en wist niet meer wat ik wel en niet kon.”

Re-integratie traject
“Het UWV bracht mij in contact met Marjolein van Set in. Dat contact was meteen heel prettig. Ik weet nog dat wij vrij snel met het Kernkwadranten-spel aan de slag gingen. Hierdoor werd ik mijzelf weer even bewust van de kwaliteiten die ik wél in huis had. Dat was echt een eye-opener: ik heb de wereld nog iets te bieden.”

Werkervaringsplaats
“Na een paar weken, kreeg ik de kans om weer even aan het werkzame leven te proeven. Er kwam een werkervaringsplaats vrij bij Growing Emmen – een broedplaats voor ondernemers. Ik weet nog dat ik dat eerste gesprek zó ontzettend spannend vond. Maar, ik deed het wel en alleen dat gaf mij al nieuwe energie.”

Zelfvertrouwen
“Ik heb drie maanden als ‘baliebabbelaar’ – receptioniste – gewerkt bij Growing Emmen. Heerlijk om te doen. Ik ontdekte weer wat ik kon en waar ik blij van werd. En dankzij de gesprekken met Marjolein vond ik mijn zelfvertrouwen terug. Sterker nog, toen er een tijdje geleden op Facebook een leuke baan als receptioniste voorbijkwam, besloot ik te solliciteren.”

Solliciteren
“Een enorme stap, maar ook hierin steunde Marjolein mij: Kirsten, je kunt dit! Daarna ging het in een sneltreinvaart: ik ben op gesprek geweest en kreeg die baan. Begin oktober ben ik aan de slag gegaan. Best spannend. Maar ik vertrouw op mezelf en weet dat ik dit gewoon kan.”

Verandering
“Het voelt goed om weer aan het werk te zijn. En dit doet ook wat in m’n  dagelijks leven: het zelfvertrouwen is terug. Ik sta niet meer alleen in dienst van anderen, ik mag er zelf ook zijn. En dat allemaal in een paar maanden tijd! Dat is zoveel meer dan waarop ik gehoopt had: en dat is te danken aan Set in!”

Meer weten over de re-integratietrajecten van Set in? Neem gerust contact met ons op!