Skip to content

‘Set in liet mij in mijn waarde: precies wat ik nodig had’

Een burn-out, een hartrevalidatie én coronalockdowns: het leven van Ysanne Clazing stond een paar jaar helemaal stil. Maar, mede dankzij Set in is ze weer volop in beweging. Ysanne ontdekte een nieuwe passie: fotografie. Inmiddels is ze eigenaar van een fotostudio én huisfotograaf van Set in.

Ysanne:
“Het was mijn droom om met dieren te werken. Na een mbo-opleiding dierverzorging ging ik naar Leeuwarden om Diermanagement te studeren. Ik kwam erachter dat mij dit niet lag. Wel vond ik een baan bij een dierenwinkel in de stad. Harstikke leuk, totdat ik in 2018 een burn-out kreeg en daarna in de hartrevalidatie terecht kwam.”

Werkfit
“Dit gebeurde allemaal in een tijd dat Nederland op slot ging door het coronavirus. Alles kwam ineens bij elkaar. Op veel vlakken stond mijn leven helemaal stil. Ik wist niet meer hoe ik verder moest. Dat was ook het moment dat ik via het UWV in contact werd gebracht met Set in voor een Werkfit-traject.”

Re-integratie traject
“Mijn eerste gedachte? Een moetje. Zit ik straks wéér tegenover een hulpverlener die volgens de papiertjes werkt en waarmee je aan het einde van de rit niet veel verder komt. Gelukkig was dat gevoel na het eerste gesprek met Sander van Set in helemaal verdwenen.”

Zelfvertrouwen
“Het fijne was dat Sander mij niet pushte. We hebben vooral veel gesproken. Over wat ik wilde en welk werk bij mij zou passen. En om tot het besef te komen dat ik, gezien mijn medische achtergrond, werk moest kiezen waarbij ikzelf kan bepalen wanneer en hoeveel ik werk. “Ik had tijdens de coronaperiode interesse gekregen in fotografie. Tegelijk met mijn WerkFit-traject ben ik gestart met een opleiding aan de fotovakschool. Sander vroeg mij of dat niet iets voor mij was: als zelfstandig fotograaf aan de slag? Nou, daar had ik niet zo over nagedacht. Maar we kwamen erachter dat dit heel goed zou passen.”

Solliciteren
“Ondertussen had ik zelf een baan voor 12 uur in een fotozaak gevonden. Een goede basis om daarnaast als freelance fotograaf te starten. Set in heeft hierbij geholpen: over hoe je dit aanpakt en waar je op moet letten. En  Sander heeft mij voorgedragen toen Set in een fotograaf zocht voor de zakelijke portretten van kandidaten en collega’s.”

Verandering
“Ik ben in 2021 met mijn eigen bedrijf gestart. Dankzij Set in heb ik een vliegende start gehad. Ik heb nu zelfs mijn eigen fotostudio in Leeuwarden. Ik fotografeer bruiloften en feesten en doe modefotografie. Het geeft mij veel energie, maar ook de vrijheid om even gas terug te nemen als het fysiek niet lukt.”

Check hier de website van Ysanne: PhotographYsanne Fotografie Leeuwarden

Meer weten over de re-integratietrajecten van Set in? Neem gerust contact met ons op!