Skip to content

Tweede spoor

Tweede Spoor via Set in: omdat het soms tijd is voor een ander spoor

Een re-integratie tweede Spoor is vaak een complex traject, voor werkgever én werknemer. Goed om te weten dat je in Set in een partner vindt die beide partijen hierin begeleidt. Voor werkgevers bieden wij kennis en ondersteuning bij alles wat er geregeld moet worden. Voor kandidaten een traject dat persoonlijk, praktisch én toekomstgericht is.

Tweede Spoor: een heldere koers

De kracht van onze Tweede Spoor-aanpak? Wij hebben aandacht voor iemands verhaal, maar blijven niet achterom kijken. Dit betekent dat we met een kandidaat een heldere koers uitzetten naar een terugkeer op de arbeidsmarkt. We vinden het belangrijk om iemand in beweging te krijgen en te onderzoeken naar wat wél mogelijk is. Onze trajecten staan daarom in het teken van duurzame keuzes maken, werken aan positieve energie en bouwen aan het zelfvertrouwen om die nieuwe stap te zetten.

Oog voor het werkgeversbelang

Uiteraard hebben we in onze Tweede Spoor-trajecten oog voor de belangen die je als werkgever hebt. Zo mag jij erop vertrouwen dat wij tijdens het traject een goed onderbouwd dossier opbouwen. We zoeken hierin – waar nodig – de samenwerking met de bedrijfsarts, het UWV en arbeidsspecialisten. Uiteraard houden we je op hoogte van de stappen die we zetten. Sowieso kun je op onze inzet rekenen tot en met de uitspraak van de UWV over de WIA-aanvraag.

Zo vergroten we de kans van slagen

Elke kandidaat heeft z’n eigen verhaal. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, stellen we daarom een maatwerktraject samen waarin we kandidaten maximaal ondersteunen. We bieden hiervoor een uitgebreid pakket van begeleiding, workshops en loopbaanoriëntatie. Bij elke stap die we zetten, richten we ons vizier op de toekomst – naar wat wél kan. Onderdelen uit onze aanpak zijn:

  • Transitie fase
  • Heroriëntatie fase
  • Sollicitatiefase
  • Campagne fase

Netwerkaanpak

Goede begeleiding is één, maar wat onze trajecten een plus geeft, is het netwerk dat wij hebben in Noord-Nederland. Vrijwilligerswerk, stage of werkervaringsplaats kunnen belangrijk zijn om weer werkritme op te doen, of om te ontdekken wat bij iemand past. Van de bakker op de hoek tot de multinational: we weten waar mogelijkheden liggen en helpen kandidaten snel verder. En is een kandidaat toe aan de volgende stap? Dan zijn we via onze JobDesk in staat om snel matches te maken.

Wil je meer weten over een tweede spoor traject bij Set in? Bel, mail of stuur een berichtje via onderstaand contactformulier!

Wat kandidaten van ons vinden

Een succesvol traject is niet alleen die stap die gemaakt wordt richting werk. Ook de beleving van het traject, de aandacht die we geven en dat we aansluiten op de vraag van zowel de kandidaat als de markt is van groot belang! De tevredenheidsonderzoeken laten wij uitvoeren door onze onderzoek partner Enneüs.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.