Skip to content

Van verwijzer, naar kandidaat, naar medewerker

Een outplacementtraject opent soms verrassende deuren. Onze collega Tineke Bos kan daarover meepraten. Als HR-adviseur bij een grote zorgorganisatie in Noord-Nederland, kwam ze in aanraking met Set in. En dit resulteerde in een bijzondere wending.  

Tineke: ‘Ik werkte als HR-adviseur bij Wender, het voormalige Zienn. Een zorgorganisatie die zich richt op dakloosheid, psychische problemen en huiselijk geweld. Als adviseur hield ik mij onder meer bezig met werving, loopbaan-coaching en ziekteverzuim. Ook maakte ik uitgebreid kennis met de Wet Verbetering Poortwachter. En toen Zienn in een reorganisatie terecht kwam, moest ik als adviseur diverse outplacementtrajecten opstarten.

Set in kennismaking

‘Toen een medewerker een traject wilde starten en hiervoor Set in aandroeg, gaf ik groen licht. Ik kende de aanpak van Set in. Ik wist dat ze in staat waren om een traject zorgvuldig te doorlopen én naar de persoon zelf te kijken – wat heeft iemand nodig om ‘back on track’ te raken? Set in maakte helemaal waar wat wij zij beloofden. Nadien kozen wij voor onze trajecten in het tweede én derde spoor altijd voor Set in.’  

Zelf kandidaat

‘Als HR-adviseur was het een intensieve tijd. Dit zorgde er mede voor dat ik niet meer op mijn plek zat. Ik had steeds meer het gevoel dat ik iets anders moest. Ik nam daarom contact op met Set in: hoe gaan we dit doen? Na overleg luidde de conclusie dat een tweede-spoor-traject voor mij en de organisatie het beste vervolg was. Een enorme sprong het diepe in: maar ik ben die uitdaging aangegaan.’  

Focus op de toekomst

‘Tijdens dit traject mocht ik zelf de ondersteuning die Set in biedt ervaren. Er was ruimte om afscheid van het verleden te nemen. Maar daarna was er – op een positieve manier – focus op de toekomst en de kansen die daar liggen. Gaandeweg ontdekte ik dat het onderwerp ‘Verzuim’ mij erg trok. Ik ben vervolgens de opleiding Regie op Verzuim gaan volgen. Om te onderzoeken of een functie als mobiliteits-adviseur iets voor mij was, mocht ik meedraaien bij Set in.’ 

Werkplezier

‘Dat beviel goed én ik vond mijn werkplezier terug. Helemaal toen ze bij Set in aangaven dat ze mijn expertise goed konden gebruiken. Niet veel later boden ze mij een contract aan. Inmiddels werk ik bij Set in als re-integratie-adviseur. Van verwijzer, naar kandidaat, naar medewerker: de weg ernaar toe is best bijzonder. Maar, dat is exact wat ik collega’s altijd meegaf: zie een traject als een kans om nieuwe deuren te openen. Ik heb zelf mogen ondervinden dat je daar dankzij Set in ook echt op kunt vertrouwen.’ 

Tineke Bos