Skip to content

Geen stagiair, maar een volwaardige collega

Marem Kane liep de afgelopen maanden stage bij onze Jobdesk. Marem volgt de opleiding Associate Degree Human Resource Management aan NHL Stenden. Ze hield zich onder meer bezig met het ondersteunen van kandidaten bij sollicitatieactiviteiten en -vaardigheden. Daarnaast zette zij zich in voor het organiseren van intervisies en droeg ze haar steentje bij aan de kennisbijeenkomsten. In dit blog deelt ze haar ervaringen.

Gewoon bellen!
Door corona was het best lastig om een stageplek te vinden. Ik moest én zou stagelopen bij Set in, daarom besloot ik om meteen maar te bellen. Gelijk kreeg ik Chris aan de lijn, juist de persoon die ik moest spreken. ‘Niet gebeld is niet gesolliciteerd’ zeggen ze bij Set in én dat bleek… Dat ik de stoute schoenen aantrok door meteen te bellen, leverde mij een geweldige stageplek op. 

Waarom stage binnen re-integratie
Wat ik écht belangrijk vind in mijn werk? Ik wil mensen die een arbeidsbeperking hebben of ver van de arbeidsmarkt staan zo goed mogelijk helpen. Dit begint bij luisteren om erachter te komen wie deze persoon is en wat diegene werkelijk belangrijk vindt. Dat biedt mij vervolgens de mogelijkheid om diegene zo goed mogelijk te adviseren en te helpen door middel van persoonlijke begeleiding. 


Veel ruimte voor zelfontplooiing

Tijdens mijn stageperiode ben ik erg vrijgelaten in het werk wat ik deed. Die verantwoordelijkheid heb ik serieus genomen. Zo heb ik met een goede dosis assertiviteit de intervisies nieuw leven ingeblazen. Ook heb ik geholpen bij het organiseren van kennisbijeenkomsten. Hierbij hield ik rekening met de belangen van de organisatie én de medewerkers.

Wat heb ik geleerd bij Set in
Bij Set in heb ik geleerd om de vrijheid die ik kreeg goed te benutten en hierin mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ook heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in mijn social skills, mede dankzij de bevestiging die Set in mij gaf. Samen met het functioneren als schakel tussen kandidaat en potentiële werkgever heeft dit ervoor gezorgd dat mijn netwerkvermogen is gegroeid. Hierdoor heb ik de kans gekregen om mooie relaties op te bouwen met kandidaten en collega’s.

Warm team en vertrouwd
De goede sfeer binnen Set in en tussen de collega’s onderling was ook een fijn aspect van deze stage. Van iedereen leerde ik iets nieuws en iedereen was bereid om mij te adviseren en te begeleiden. Ik werd behandeld als een volwaardig collega en zo heb ik mij echt gevoeld bij Set in. Ook belangrijk: bij Set in is altijd ruimte voor een goede grap. Ik ga de collega’s dan ook ontzettend missen.

Toekomst
Ik heb ervoor gekozen om verder te studeren aan de Bachelor Human Resource Management. Tijdens mijn stage besefte ik namelijk dat ik nog lang niet ben uitgeleerd. Er zijn zoveel mooie aspecten van HR waarin ik mij nog graag wil verdiepen. ‘Het is nooit te laat om je ergens in te ontwikkelen’.

Marem Kane
Volwaardige collega 😉