Skip to content

Een werkervaringsplek is de perfecte opstap

Zes redenen waarom kandidaten (en werkgevers) enthousiast zijn over onze werkervaringsplaatsen   

In onze trajecten zetten wij graag in op werkervaringsplaatsen. Vooral omdat kandidaten – én werkgevers – enthousiast zijn over deze aanpak. Ze ervaren het als een waardevolle stap richting een reguliere baan, zeker na een lange periode van ziekte en herstel. In dit blog lees je meer over de ‘ins and outs’ van zo’n werkervaringsplek.  

  1. Een werkervaringsplaats: hoe zat dat ook alweer?

Een werkervaringsplek is een perfecte opstap wanneer je wil re-integreren. Bijvoorbeeld om arbeidsritme op te bouwen of een nieuwe beroepsrichting te onderzoeken. Als kandidaat doe je dit bij een werkgever die een werkervaringsplaats aanbiedt. Vaak is dit voor de duur van enkele maanden. Uiteraard word je als kandidaat én werkgever hierin begeleid door Set in. 

  1. Waarom werkt dit zo goed?

Een werkervaringsplek biedt je de kans om arbeidsritme op te doen. Denk aan het opbouwen van uren. Of het weer werken in een structuur na een langere periode van ziekte en herstel. Je doet praktijkervaring op en leert samenwerken. Daarnaast is dit een goede manier om te ontdekken hoe het met je belastbaarheid zit. Verder helpt een werkervaringsplek bij het leren en ontdekken van vaardigheden en het opbouwen van je zelfvertrouwen. 

  1. Kom jij bij Set in hiervoor automatisch in aanmerking?

Wanneer je een traject bij ons volgt, onderzoeken wij eerst of een werkervaringsplaats bij je past en of je er klaar voor bent. We kijken hierbij naar jouw belastbaarheid: wat lukt wel en wat lukt niet? We onderzoeken wat voor soort werk bijdraagt aan jouw duurzame inzetbaarheid. En of er een klik is tussen jou en de organisatie waarin je aan het werk gaat. Alleen als er over en weer een match is, zetten we de volgende stap. 

  1. Leidt een werkervaringsplek altijd tot een nieuwe baan?

Nee, dat is niet persé het uitgangspunt. Leuk is wel dat we zien dat een werkervaringsplaats zo nu en dan leidt tot een contract bij de werkgever. Maar, ook als dit niet gebeurt, levert een werkervaringsplaats je al veel op. Denk aan een sterker netwerk, meer zelfvertrouwen en nieuwe inzichten. Daarnaast is het een mooie aanvulling op je CV. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. 

  1. Heb je er als werkgever ook iets aan?

Zeker. Een werkervaringsplek biedt werkgevers ook voordelen: zeker op de toch al krappe arbeidsmarkt. Het is een mooie kennismaking – zonder extra loonkosten – met een gemotiveerde medewerker. Zo kun je als werkgever een kandidaat goed inzetten op een kortdurend project of als tijdelijke extra ondersteuning. Natuurlijk, vraagt een kandidaat om aandacht en begeleiding. Maar, weet ook dat Set in je hierin ondersteunt. 

  1. Zoeken jullie nog werkervaringsplekken?

Zeker. Wij komen graag in contact met bedrijven, organisaties en ondernemers die ruimte hebben voor een werkervaringsplek en onze kandidaten die kans willen bieden. Dus, wil je meer weten? Mail, bel of app en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden. 

Else Hollander